MG+ | Oktober 2014 | KLUB MINIMALISTOV

Drage Minimalistke in Minimalisti!

 

To soboto, 11. oktobra, ob 11. uri vabljeni v Moderno galerijo (MG, Cankarjeva 14) na delavnico Kluba Minimalistov v sodelovanju s skupino Lunin med!

 

Fotografska razstava Božidarja Jakca nas bo popeljala na vse konce sveta. Umetnik Jakac je veliko potoval, spomine pa je hranil v svojih foto albumih, ki si jih bomo skupaj ogledali na razstavi. Po ogledu se bomo odpravili na glasbeno potovanje.

 

Glasbeno potovanje z Luninim medom je vedno zabavno in neprevidljivo! Spoznali bomo različna glasbila sveta, prisluhnili skupini Lunin med in na koncu, pod okriljem dirigentskih taktirk glasbenikov Mateje Gorjup in Sama Kutina odkrivali, kaj pomeni improvizacija v glasbi ter kako zveni igranje s predmeti in izdelanimi glasbili, pa naj so to glasne večmetrske plastične cevi z baloni - balonofoni, večtonsko tolkalo iz bojlerja in klarineti iz slamic ali pa le lesene palice, kovinske šalice, baloni in budilka.

Obvezne prijave na izobrazevanje@mg-lj.si

 

Projektna aktivnost se izvaja v okviru KUD Anarhiv v sodelovanju z MG+MSUM, finančno pa jo podpira Urad za mladino - MOL.