+MSUM | DECEMBER 2014 | [FOR]UM: Telo v akciji

16.00 — 17.00   [FOR]UM, brezplačna delavnica
 

Pred nami je zadnje letošnje druženje treh muzejev na Metelkovi. Tema decembrske delavnice [FOR]UM je telo. Z Narodnim muzejem Slovenije (NMS) se bomo dobro razgibali in skozi osebno zgodbo slovenskega olimpijca Rudolfa Cvetka raziskali, kaj nam pomeni znani rek Zdrav duh v zdravem telesu. Mistične zgodbe in simbole ritualnih poslikav telesa iz različnih koncev sveta nam bo približal Slovenski etnografski muzej (SEM), nato pa bomo še sami poslikali obraze. Z Muzejem sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) pa se bomo lotili telesa z umetniške strani. Pogovarjali se bomo o body-paintingu, performansu in raziskali kako se naša telesa gibajo na razstavi.

 

Delavnica je namenjena otrokom od 5. leta. Dobimo se v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova na Maistrovi 3. Svojo prisotnost lahko potrdite na izobrazevanje@mg-lj.si.

 

Delavnice so del brezplačnega vikend programa [FOR]UM, ki ga vsak prvi vikend v mesecu organiziramo Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Narodni muzej Slovenije (NMS) in Slovenski etnografski muzej (SEM).