MG+MSUM

MG+MSUM | SLON V MUZEJU | Virusni avtoportreti

 

Primerno za mlade od 11. leta naprej.

 

Res je nadležen ta virus in nikakor noče izginiti! Spet smo doma, natančneje, še vedno smo doma... izolirani. Fizično se borimo proti virusu, psihično proti izolaciji. V obeh primerih pa nas (virusni) čas zaznamuje.

 

Na spletni razstavi Virusni avtoportreti, ki smo jo v Moderni galeriji začeli pripravljati sredi prvega vala pandemije covida-19, ko smo bili še vsi doma izolirani, si lahko pogledate umetniška dela, ki so jih prispevali umetniki z različnih koncev sveta. Več kot sto umetnikov se je odzvalo na situacijo, v kateri so se znašli in v različnih medijih upodobili sebe in svoje razmišljanje o svetu.

 

Kako pa vi vidite sebe v teh virusnih časih? Izkoristite priložnost, ko si lahko dolgo strmite v obraz in v boju proti dolgočasju izolacije uporabite čudežno moč animacije! Svoje avtoportrete naredite v stop-motion tehniki s pomočjo video navodil animatorjev iz Društva za izvajanje filmske vzgoje Slon.

 

Pri animaciji vaših avtoportretov vam lahko pomaga tudi sodelovanje v zoom delavnici animacije, ki bo v nedeljo, 6. decembra 2020, ob 10. uri, v sklopu letošnje Animateke 2020. S pomočjo mentoric iz Društva za izvajanje filmske vzgoje Slon boste lahko preizkusili izrazne možnosti animacije in ustvarili svoje stop-motion avtoportrete. Več o poteku in izvedbi zoom delavnice si lahko preberete tukaj. Ne pozabite na prijavo.