+MSUM | SLON V MUZEJU | Poletne KreAktivnosti — tedenske delavnice animiranega filma

 

Od 5. do 9. avgusta 2019 v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (Maistrova 3).

 

Z veseljem vam sporočamo, da bo Društvo za izvajanje filmske vzgoje Slon v času poletnih šolskih počitnic 2019 organiziralo poletno počitniško varstvo Poletne KreAktivnosti in v okviru katerega bodo otroci lahko spoznavali in ustvarjali animirane filme.

 

Varstvo bo namenjeno otrokom od 6 do 12 leta starosti, potekalo bo od ponedeljka do petka od 8.00 do 16.00 ure:

 

V času počitniškega varstva bodo vaši otroci pod mentorstvom izkušenih pedagogov Društva Slon čas preživeli kakovostno in ustvarjalno. Poleg sproščene igre na prostem bodo ves teden v skupini ustvarjali kratek animirani film. Naučili se bodo, kako animirani filmi nastanejo in kako jih lahko tudi sami izdelajo. Skupaj si bomo zamislili zgodbo, zanjo izdelali like in ozadja v poljubni tehniki, posneli zvok in jih animirali.

 

 

Delo bo potekalo v skupini 20 otrok zato se bomo med delom naučili tudi medsebojnega poslušanja, upoštevanja različnih mnenj in sodelovanja katerega rezultat bo končni animirani film. Ob vsem tem se bomo seznanjali tudi z delom sodobnih umetnikov, ki nas bodo navdahnila in ob katerih se bomo naučili veliko novega. Pod vodstvom tamkajšnjih pedagogov si bomo ogledali likovno razstavo v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova(+MSUM) ter projekcijo kratkih animiranih filmov, ki so jih ustvarili njihovi sovrstniki na preteklih delavnicah društva.

 

Vašemu otroku bo zagotovljeno toplo kosilo v vrtcu Ledina in dve malici. Med ustvarjanjem pa jim bosta vedno na razpolago sadje in voda.

 

Prosimo vas, da otroke zaščitite pred soncem in mrčesom (komarji in klopi). Priporočamo tudi, da imajo s sabo plastenko za pitje vode. Otrok naj ne bo oblečen v najnovejša oblačila, saj se bo tako lahko nemoteno prepustil igri in ustvarjanju.

 

PRIJAVNI OBRAZEC lahko izpolnite TUKAJ. Če prijavljate več kot enega otroka, vas prosimo, da za vsakega otroka posebej izpolnite prijavnico. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest.

 

CENA tedenskega počitniškega varstva znaša 120 EUR za posameznega otroka. Predvidenih je tudi 5 brezplačnih mest za otroke iz socialno ogroženih družin (prosimo za navedbo ob prijavi).

 

Več info na: otroske.kreaktivnosti@gmail.com

 

Organizator počitniškega varstva oziroma Poletnih KreAktivnosti, je Društvo za izvajanje filmske vzgoje Slon v sodelovanju z Moderno galerijo in Muzejem sodobne umetnosti Metelkova (MG+MSUM).