MG+MSUM

MG+MSUM | TEDEN OTROKA | Z igro do dediščine 2018

Že osmo leto zaporedoma smo del akcije Z IGRO DO DEDIŠČINE, namen katere je promocija pedagoškega dela v muzejih ter njegov pomen pri približevanju kulturne dediščine in muzejskega dela javnosti;  širjenje prepoznavnost kulturno-vzgojnih pristopov in programov v muzejih in galerijah, spodbujanje medgeneracijskega zbliževanja, odkrivanje novih znanj skozi igro, aktivno doživljanje in ustvarjalnost.

 

 

Brezplačni program je namenjen osnovnošolskim skupinam. Obvezne prijave na izobrazevanje@mg-lj.si.

 

MODERNA GALERIJA (MG+, Cankarjeva 15)

Sreda, 3. oktober 2018 | 10.00‒11.30

Četrtek, 4. oktober 2018 | 10.00‒11.30

 

KJE ŽIVI MODERNA UMETNOST?

vodeni ogled z aktivnostjo za šolske skupine ( 1/3, 2/3 OŠ)

 

Učenci bodo preko zanimivih zgodb spoznavali galerijske prostore ter ljudi in njihovo delo v muzeju.  Aktivnosti ob vodstvu jim bodo pomagale raziskovati svet moderne umetnosti in se naučiti gledati umetnine.  Vodeni ogled z aktivnostjo po stalni razstavi 20. stoletje. Kontinuitete in prelomi v Moderni galeriji traja približno 90 min in je prilagojeno starosti in zanimanju učencev. Obvezne prijave na izobrazevanje@mg-lj.si.

 

MUZEJ SODOBNE UMETNOSTI METELKOVA (+MSUM, Maistrova 3)

Sreda, 3. oktober 2018 | 10.00‒11.30

Četrtek, 4. oktober 2018 | 10.00‒11.30

 

KJE ŽIVI SODOBNA UMETNOST?

vodeni ogled z aktivnostjo za šolske skupine ( 1/3, 2/3 OŠ)

 

+MSUM ni navaden muzej! Ima velikanska vhodna vrata, poševne stene, blazine po tleh... Nekatere umetnine se gibajo, slike in kipi so nenavadnih oblik, na razstavi pa nas velikokrat presenetijo igrive umetniške instalacije! Učenci si bodo ogledali in raziskali javne in skrite prostore muzeja. Aktivnosti ob vodstvu jim bodo pomagale raziskovati svet sodobne umetnosti in se naučiti gledati umetnine. Vodeni ogled z aktivnostjo po razstavah v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3) traja približno 90 min in je prilagojeno starosti in zanimanju učencev. Obvezne prijave na izobrazevanje@mg-lj.si.

Priporočamo