MG+MSUM

+MSUM | STOP, ANIMIRAMO! | delavnice za odrasle

 

STOP, ANIMIRAMO! | USTVARJALNA DELAVNICA ANIMIRANEGA FILMA

 

6. – 16. februar 2018

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3)

 

Zavod ZVVIKS vabi k prijavi na delavnico animiranega filma, namenjeno odraslim, ki želijo vstopiti v čarobni svet animacije in s pomočjo izkušenega mentorja spoznati postopek ustvarjanja in izdelave animiranih filmov v tehniki stop animacije.

Udeleženci bodo najprej izbrali idejo in jo razvili v scenarij za kratki animirani film. Na podlagi zgodbe bodo izdelali like in scenografijo, potrebne za snemanje animiranega filma. Snemali in animirali bodo na klasičen način sličico za sličico (ang. frame by frame), posneli glasove za like in morda tudi odigrali filmsko glasbo. Spoznali bodo osnove filmskega jezika in tehnično opremo, ki jo potrebujemo za snemanje animiranih filmov v tehniki stop animacije ter se z njo naučili primerno rokovati.

Delavnica bo potekala dva tedna, od torka do petka v popoldanskem času, predvidoma med 14. in 18. uro, oziroma po dogovoru z mentorjem.

 

Timon Leder (mentor) je filmski animator, diplomirani grafični oblikovalec in pedagog animator. Po končanem študiju na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje se je izpopolnjeval na francoski šoli za animirani film La Poudrière. Leta 2016 je realiziral profesionalni animirani prvenec Podlasica, ki trenutno uspešno potuje po svetovnih filmskih festivalih. Timon je sodeloval pri ustvarjanju prvega priročnika o animaciji za šole in vrtce Animirajno!, kot animator pa ustvarja pri odmevnih domačih projektih, kot so Cipercoper, Martin Krpan in serija Ki-ki-do. Od leta 2015 poučuje risano animacijo na Akademiji umetnosti (Univerza v Novi Gorici), hkrati pa na teoretskem področju raziskuje razumevanje filmskega jezika in vzgojno izobraževalne vplive animiranih filmov na otroke.

 

 

Uvodno srečanje: 30. ali 31.1. 2018 ob 16.00

Mentor: Timon Leder

Kotizacija: 50 EUR / osebo

Prijave in dodatne informacijeinfo@zvviks.net | goo.gl/9PXAU8

Priporočamo