MG+MSUM

+MSUM | SEPTEMBER 2017 | KLUB MINIMALISTOV | 17 CILJEV ZA SPREMEMBO SVETA

KLUB MINIMALISTOV | 17 CILJEV ZA SPREMEMBO SVETA

sobotno druženje ob pravljicah in delavnica ilustracije

 

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3)

sobota, 9. september 2017 | 11.00 - 13.00

Novo sezono Minimalistov začenjamo z delavnico 17 ciljev za spremembo sveta, ki smo jo pripravili v sodelovanju s prijatelji iz Društva za Združene narode za Slovenijo.

 

Cilji za trajnostni razvoj, ki so jih leta 2015 sprejele države članice OZN, na uravnotežen način povezujejo  ekonomsko, socialno in okoljsko dimenzijo trajnostnega razvoja ter odpirajo vprašanja in opozarjajo na probleme sodobne družbe.

 

Na revščino, neenakosti v družbi,  družbeni napredek,  zaščito okolja, tehnologije prihodnosti, ekonomski razvoj, človekove pravice,  vojne, (obnovljive) vire energije, urbani razvoj okolja, spremembe podnebja, pomembnost izobrazbe itn., nas opozarjajo tudi številni (sodobni) umetniki, ki skušajo s svojimi deli napraviti dovolj močan vtis, da lahko oblikujemo stališča glede perečih družbenih problemov tudi sami in poskušamo poiskati rešitve.

 

V soboto, 9. septembra, se bomo na pravljični uri družili ob zanimivih zgodbah z različnih delov sveta, ki govorijo o pojmih trajnostnega razvoja. Poiskali bomo tudi umetnine, ki na naši razstavi v +MSUM-u opozarjajo na podobne (družbene, ekonomske, okoljevarstvene itn.) probleme, ter se potem na delavnici lotili risanja ilustracij. Zgodbe bomo likovno obogatili in poskušali »spremeniti svet«.

 

Sobotna delavnica je prva v novi sezoni Minimalistov in zadnja v sklopu, ki ga organiziramo s prijatelji iz Društva za Združene narode za Slovenijo. Otroške risbe z delavnic ilustracij bodo del natečaja 17 ciljev za spremembo sveta. Njihov izbor bo krasil publikacijo/slikanico, ki bo predšolskim in šolskim otrokom predstavila cilje in jih pozvala k udejanjanju skupnega dobrega. Delavnico ilustracije bo vodila slikarka in ilustratorka Dana Terzić.

 

Delavnica je namenjena vsem generacijam. Za otroke mlajše od štirih let je obvezna prisotnost staršev. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami na izobrazevanje@mg-lj.si.

 

 
Priporočamo