MG+MSUM

+MSUM | DAN SOSEDA | delavnice, vodstva, druženja

+MSUM | DAN SOSEDA | 18. MAJ 2017

 

10.00-14.00 KJE ŽIVI SODOBNA UMETNOST?

dopoldanski paket delavnic z vodstvi za vrtce, osnovne in srednje šole v organizaciji Muzeja sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM)

 

Termini:  10.00 | 11.00 | 12.00 | 13.00

Ogledali si bomo Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), raziskali njegove javne in skrite kotičke ter se pogovarjali o sodobni umetnosti.  Spoznali bomo druge svetovne muzeje sodobne umetnosti in se lotili izdelave svojega muzeja! Izdelali ga bomo kot prostorsko maketo, se poigrali z logotipi in ostalo "vizualno" podobo.

 

V skupini je lahko največ 30 otrok. Program traja 120 minut in je prilagojen različnim starostnim skupinam. Obvezne prijave na izobrazevanje@mg-lj.si, Lucija Cvjetković, 01/2416804

 

 

09.00-13.00 ULICA=GALERIJA

dopoldanski paket delavnic za 3/3 osnovne šole v sodelovanju s KUD Ljud

 

Termina:  9.00 | 11.30

Delavnica, na kateri se mladostniki spoznavajo s sodobno vizualno umetnostjo, urijo v veščinah nastopanja in odkrivajo mesto iz nove perspektive. Udeleženci odkrivajo že obstoječe (ne)vsakdanje elemente mesta (razpoke na stenah, korita za rože, prometne znake) in jih s preprostim dejanjem - poimenovanjem spreminjajo v umetniška dela, ulico pa v galerijo sodobne umetnosti.

 

V skupini je lahko največ 30 otrok. Program traja 90 minut in je namenjen učencem sedmega, osmega in devetega razreda osnovne šole. Obvezne prijave na izobrazevanje@mg-lj.si, Lucija Cvjetković, 01/2416804

 

17.00 – 18.00 | NoO PARENTAL ADVISORY

vodeni ogled za otroke od 5. do 12. leta starosti po Muzeju sodobne umetnosti Metelkova in muzejskih zbirkah

 

Prilagojeno vodstvo za otroke, ki vključuje pogovor, igro in aktivno participacijo.  Število mest je omejeno, obvezne prijave sprejemamo na izobrazevanje@mg-lj.si.

 

 

 

 

Namen Dneva soseda je povezati prebivalce in ustanove v četrti Tabor in širše, da bi se bolje poznali in bolje sodelovali, da bi vsaj en dan v letu preživeli skupaj v prijetnem druženju in ustvarjanju. S tem se krepijo dobri sosedski odnosi in medgeneracijska vzajemnost.

 

Lepo vabljeni, da nas obiščete v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3). Ob Dnevu soseda v muzeju ni vstopnine!