MG+MSUM

+MSUM | NAŠI MAJHNI ČUDEŽI | utrinki z delavnice

Četice bobrčkov so v zadnjih tednih januarja prikorakale v naš Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) ter v njem ustvarjale strumno in veselo!

 

Pogovarjali smo se o tem, kaj je sodobna umetnost in na razstavi raziskovali, katere teme jo zanimajo, navdihujejo, oblikujejo. Odkrivali smo umetnine, ki tako kot tudi letošnji Bobri govorijo o večkulturnosti, sobivanju, spoštovanju, drugačnosti, (ne)strpnosti, migracijah...

 

Posebej nam je bila zanimiva (ne)navadna slikanica Naš čudež, umetniško delo skupine sodobnih umetnikov ŠKART iz Beograda, ki se navezuje na pesem Gvida Tartalja in podobno kot pesem Naša četica koraka govori o slogi, prijateljstvu in veri v svetlo, boljšo prihodnost.

 

Ob poeziji, slikanicah, igri in druženju so tako drug za drugim v ravni vrsti nastajali naši majhni čudeži!

 

Zadnja delavnica za otroke in družine Majhni čudeži v sklopu festivala Bobri 2017 bo to soboto, 4. februarja, ob 11. uri, v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3). Obvezne prijave na izobrazevanje@mg-lj.si.

 

Delavnice in druženja so del programa letošnjega 9. Ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, ki poteka med 21. januarjem in 8. februarjem 2017.