MG+MSUM

MG+ | PovezujeM 2016 | počitniški tedni

Počitniški program PovezujeM bo potekal v sledečih terminih:


1. termin: od 11. do 15. julija 2016 (prijave zbiramo do 4. julija)


2. termin: od 22. do 26. avgusta 2016 (prijave zbiramo do 15. avgusta)


Prijave za PovezujeM – Tivolski ustvarjalni teden so možne le za cel teden!


Družili se bomo od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro. Teden vključuje pet celodnevnih aktivnosti s kosilom. V primeru premajhnega števila prijav, počitniški teden odpade. Program je namenjen osnovnošolcem med 6. in 12. letom.

 

Cena tedenskega programa: 110 EUR

 

Prijave in dodatne informacije:
E: arheozabava@nms.si
T: 051 384 888

 

PONEDELJEK (Moderna galerija)
V Moderni galeriji se bomo podali onkraj naše oble. Trienale sodobne umetnosti nas bo popeljalo v svet kozmosa, galaktičnih kolapsov, eksplozij zvezd, astroidov in vesoljcev. Raziskovanje umetnosti je podobno raziskovanju vesolja, vzburljivo in nepredvidljivo! Tako bo tudi naše druženje ob izdelavi znanstveno fantastičnih bitij, ki bodo oživela s pomočjo stop-motion animacije.

 

 

TOREK (Mednarodni grafični in likovni center)
Ste že preiskusili plasto-tisk? To je zabavna in poučna delavnica tiskanja na rabljene plastične vrečke. Vrečke kolažiramo in nanje odtisnemo motive. Tako jih spremenimo v umetniški izdelek. V drugem delu popoldne pa bomo v Tivoliju najprej poiskali skrite predmete, sledil bo ogled razstave staroste slovenske umetnosti Karla Zelenka, ki rad upodablja cirkus, karneval, živali ... Vse to bo izhodišče za naše ustvarjanje, pri katerem bomo uporabili kar dele svojega telesa in gibalne sposobnosti ter »zaslikali« s stopali in dlanmi. Živahno bo!

 

 

SREDA (Muzej novejše zgodovine)
V Muzeju novejše zgodovine Slovenije si bomo najprej ogledali razstave, ki se navezujejo na 25. obletnico osamosvojitve Slovenije, na ustvarjalni delavnici pa se bomo podrobneje spoznali s slovenskimi simboli in izdelali svojo slovensko zastavo. Potem se bomo prelevili v skrivne vohune. Skupaj bomo s pomočjo nalog in ugank raziskovali zgodovino 20. stoletja, na koncu pa razrešili veliko, skrbno varovano skrivnost. Spoznali bomo tudi, kakšna prevozna sredstva so se včasih vozila po naši prestolnici ter kakšne otroške igre sta se igrala babica in dedek, ko sta bila mlada.

 

 

ČETRTEK

(Narodni muzej Slovenije)
Odpotovali bomo v čas srednjega veka. Ob ogledu pravega viteškega orožja in oklepa bomo spoznali, kdo so bili vitezi ter kako sta potekala urjenje in obred povitezitve. Ste pripravljeni, da potežkamo pravi viteški meč in izdelamo svojega? Pri spoznavanju tega obdobja zgodovine ne bomo pozabili tudi na dame. Dolgčas bomo preganjali z izdelovanjem inicial, vezenjem in srednjeveškimi igrami. Preiskusili pa se bomo tudi v vlogi dvornega norčka!

 

 

PETEK (Narodna galerija)
Poznate škrata Gala, ki prebiva v Narodni galeriji? Obiskali bomo njegovo sobo in pokukali v njegove zelene knjige velikanke. Vsaka od njih vsebuje zaklade: zanimive predmete, uganke, pesmice in ustvarjalne naloge, ki nas bodo spremljale na sprehodu med umetninami. Še posebej se bomo posvetili knjigi z naslovom ZMAJ in poiskali, koliko teh zelenih pošasti najdemo v stalni zbirki. Svoje zmaje bomo tudi izdelali in pobarvali: enega bomo sestavili iz kartona, drugega pa iz papirja v tehniki origami.