MG+MSUM

MG+ | TEČAJ RISANJA | Akt – študijska risba

 

Vabimo vas, da se nam pridružute na tečaju študijske risbe, ki bo potekal v Moderni galeriji (MG+), Cankarjeva 15.

 

Tečaj študijske risbe je namenjen mladostnikom in odraslim od 16. leta naprej. Primeren je za popolne začetnike, ki se želijo naučiti osnov risanja in tudi tiste, ki se že ukvarjajo z risanjem. Tečaj je sestavljen iz treh srečanj po dve uri. Vodila ga bo slikarka Maruša Meglič.

 

PROGRAM

1. srečanje: TOREK, 17. maj 2016 | 16.00 – 18.00

Tečaj bomo pričeli s študijskim risanjem kompozicije preprostih geometričnih teles v perspektivi pri čemer se bomo poslužili uporabne veščine viziranja.

 

Učili se bomo gradnje učinkovite likovne kompozicije v slikovnem formatu. Vse to nam bo namreč služilo kot dobra osnova za razumevanje in risanje človeške figure.

 

2. srečanje: ČETRTEK, 19. maj 2016 | 16.00 – 18.00

Pričeli bomo s študijskim risanjem akta po živem modelu. Za risarski uvod bomo pričeli s krokijem -  hitrim risanjem človeške figure, nato pa nadaljevali s serijo študijskih risb po modelu skozi katere bomo spoznavali shematično risbo, iskali simetrale, volumen in prava razmerja med deli telesa, pri tem pa upoštevali načela kompozicije in umeščenja figure v slikovni format.

 

3. srečanje: TOREK, 24. maj 2016 | 16.00 – 18.00

Posvetili se bomo poglobljenemu študijskemu risanju postavitve modela in tako uporabili vse svoje novo risarsko znanje (perspektivična risba, upodobitev prostora, umestitev figure v prostor, prepričljiva upodobitev volumna telesa, iskanje presekov, simetral, kompozicija in umestitev v slikovni format).

 

 

Cena tečaja študijske risbe je 25€ in vključuje material ter strokovno vodenje. Prijave so možne samo za celotni tečaj (3 srečanja, 6 ur). Tečaj bo potekal v skupini z največ 10 udeleženci, v primeru premajhnega števila prijav, tečaj študijske risbe odpade. Celoten znesek tečaja se poravna ob prvem srečanju na blagajni Moderne galerije (MG+), Cankarjeva 15.

 

 

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest na izobrazevanje@mg-lj.si.