MG+MSUM

MG+ | April 2016 | KLUB MINIMALISTOV | Kronist mesta

 

Drage Minimalistke in Minimalisti!

 

V soboto, 9. aprila 2016, ob 11. uri vabljeni, da se nam pridružite na delavnici Kluba Minimalistov v Moderni galeriji (MG+, Cankarjeva 15).

 

Tokrat si bomo ogledali kar dve fotografski razstavi. Fotograf Ivan Dvoršak nas bo »popeljal« po mariborskih mestnih ulicah, pot nas bo zanesla med neznane mimoidoče, med zelene vrtove, osamljena drevesa ter otroška igrišča. Fotografije iz zbirke diapozitivov Izidorja Cankarja, ki je pobudnik gradnje naše Moderne galerije, pa nam bodo pomagale, da bomo bolje razumeli razvoj mesta in arhitekturnih spomenikov ter kako se je svet okrog nas spremenil. Ker pogled skozi fotografski objektiv ni nikoli dolgočasen, bomo tudi mi za en dan postali kronisti mesta in se s fotoaparati v rokah podali na lov za zanimivimi trenutki. Poskušali bomo ujeti raznolikost galerijske okolice in jo s pomočjo fotaparata in risbe čim bolj natančno ovekovečili.

 

Brezplačna delavnica Kluba Minimalistov je namenjena otrokom od 5. leta naprej. Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo na izobrazevanje@mg-lj.si.