MG+MSUM

MG+ | Marec 2016 | KLUB MINIMALISTOV | Z glino do tihožitja

 

Drage Minimalistke in Minimalisti!

 

V soboto, 12. marca 2016, ob 11. uri vabljeni, da se nam pridružite na delavnici Kluba Minimalistov v Moderni galeriji (MG+, Cankarjeva 15).

 

Na razstavi slikarja Bogoslava  Kalaša bomo odkrivali motive, ki so ga tako zelo navduševali. S Kalaševimi krajinami bomo potovali po Sloveniji, se skupaj z njegovo hčerko Živo podali na morje, se sprehodili po beneškem trgu in se ustavili pri njegovih razgibanih tihožitjih. Dobro si bomo ogledali, kaj vse je umetnik postavil na mizo. Od kod mu vsi ti predmeti in zakaj jih je postavil na mizo? Ko gledamo tihožitja, si večkrat zaželimo, da bi imeli zanimivo tihožitje pred sabo na mizi, da bi si ga lahko ogledali z leve strani, pa z desne in tudi od zgoraj ter spodaj. Zato se bomo tokrat na delavnici po navdihu slikarjevih tihožitij lotili ustvarjanja iz gline in z našimi glinenimi izdelki gradili svoje zanimive kompozicije. Le kaj vse se bo tokrat znašlo na mizi?

 

Delavnico bo vodila oblikovalka Anja Radovič.

 

Brezplačna delavnica Kluba Minimalistov je namenjena otrokom od 5. leta naprej. Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo na izobrazevanje@mg-lj.si.