MG+MSUM

MG+ | MUZEURA | vodstvo in pogovor o umetnosti za srednješolce

 

Dragi srednješolci!

Vabimo vas na MUZEURO, v sredo, 24. februarja 2016, ob 16.00 uri. Dobili se bomo v Moderni galeriji (MG+, Cankarjeva 15), kjer si bomo skupaj ogledali pregledno razstavo Bogoslav Kalaš; Stroj za slikanje.

 

MUZEURA je brezplačno vodstvo in pogovor o umetnosti za srednješolce. Namenjeno dijakom, ki jih zanima moderna in sodobna umetnost ali imajo za izbirni predmet umetnostno zgodovino.

 

Bogoslav Kalaš je na področju slikarstva razvil svojevrsten slikarski postopek: aerografijo oz. slikanje s t. i. zračnim čopičem. Njegove slike temeljijo na fotografiji »iz družinskega albuma« (akt, krajina, portret, tihožitje), ki jo umetnik  s strojem poveča in prenese na platno. S to tehniko je Bogoslavu Kalašu uspelo združiti zahteve modernega, hipermodernega in sodobnega časa s slikarsko tradicijo. Razstava je zato priložnost za ponovni premislek o vlogi slikarstva v 20. stoletju.

 

MUZEURA  je brezplačna in namenjena srednješolcem, svojo prisotnost potrdi na izobrazevanje@mg-lj.si.

 

NAPOVEDUJEMO:

+MSUM: sreda, 16. 03. 2016 | ob 16.00 uri | MUZEURA, vodstvo in pogovor o sodobni umetnosti za srednješolce na razstavi Krize in novi začetki. Umetnost v Sloveniji 2005-2015.