MG+MSUM

+MSUM | DELAVNICA | Igriva arhitektura | Od ravnih baročnih do vijugastih poti krajinskega sloga

Foto: Dejan Habicht (Moderna galerija)

 

Vabljeni na delavnico Od ravnih baročnih do vijugastih poti krajinskega sloga, ki bo v soboto, 16. JANUARJA 2015, ob 16. uri, v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3).

 

Ste vedeli, da tudi v krajinskem oblikovanju obstajajo različni slogi? V zgodovini se jih je zvrstilo kar nekaj, na delavnici pa bomo pobliže spoznali dva, ki sta pomembno vplivala na izgled parkovnih ureditev še dolgo po "njunem" času. S pomočjo načrta bomo najprej postavili preprosto maketo baročne vrtne ureditve, ki jo bomo nato preoblikovali z mehkimi vijugastimi potmi krajinskega sloga, ki bodo naš "park" pokazale v popolnoma drugačni luči. Vas zanima kakšni pogledi na park se nam bodo odprli tedaj?

 

Delavnico bo vodila krajinska arhitektka Petra Grmek.

 

Program izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora pod imenom Igriva arhitektura deluje pod okriljem Centra arhitekture (CA) že šesto leto in tretje leto v sodelovanju z Muzejem sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM). Letošnje leto smo povabili k sodelovanju mlade arhitektke in arhitekte ter dve krajinski arhitektki, ki bodo s svojim znanjem in izkušnjami na sproščen in igriv način otrokom odpirali nove svetove.

 

Delavnice so namenjene otrokom od 5. do 12. leta starosti in so brezplačne.  Več o programu delavnic Igrive arhitekture za leto 2015/16 si lahko preberete tukaj.

 

Priporočamo