MG+MSUM

MG+ | Januar 2016 | KLUB MINIMALISTOV | Slikamo tihožitja

 

Drage Minimalistke in Minimalisti!

 

V soboto, 9. januarja, ob 11. uri vas vabim, da se nam pridružite na prvi delavnici Kluba Minimalistov v novem letu v Moderni galeriji (MG+) , Cankarjeva 15.

 

Miza, pogrnjena s pisanim prtom,  na njej pa skleda polna sadja. Na robu mize očala in čajnik poln čaja. Tam na sredi balkona pa rdeča mizica, na njej rdeča knjiga in sočen kos lubenice. Le kdo je vse to postavil v našo galerijo?

 

Odgovor bomo našli na pregledni razstavi slikarja Bogoslava Kalaša, ki je zelo rad slikal tihožitja. Slikar skrbno izbere predmete in določi kje in kako bodo stali, nato pa vse skupaj fotografira . S strojem za slikanje, ki ga je sam izumil, fotografijo poveča in prenese na platno.  Tako s posebno tehniko, ki jo slikar imenuje aerografija, nastanejo njegova zanimiva dela. Pod vplivom slikarja in njegovih slik se bomo lotili iskanja predmetov okoli nas, jih postavljali v različne kompozicije in fotografirali ter na podlagi fotografij naš motiv tudi naslikali. Le kam nas bodo naša tihožitja popeljala?

 

Delavnico bo vodila slikarka Dana Terzić.

 

 

Brezplačna delavnica Kluba Minimalistov je namenjena otrokom od 5. leta naprej. Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo na izobrazevanje@mg-lj.si.

 

 

 

 

 

 

Priporočamo