MG+MSUM

+MSUM | DELAVNICA | Igriva arhitektura | Mesto po meri

 

Vabljeni na delavnico MESTO PO MERI ČLOVEKA, ki bo v soboto, 17. oktobra 2015, ob 16. uri, v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, +MSUM (Maistrova 3).


Jan Gehl je oblikoval mesta po meri človeka in v skladu z njegovimi idejami bomo raziskovali okolico muzeja in se spraševali kako različna okolja vplivajo na nas, naša življenja in zdravje. Pozornost bomo posvetili zaznavanju prostora, zasebnim in javnim prostorom, merilu, pogledom, elementom in materialom ... skratka vsemu, kar nam daje informacije, zakaj nam je nek prostor všeč ali ne, a tega običajno ne znamo dovolj jasno pojasniti. V drugem delu bomo risali prostore na velike liste papirja in si izmenjevali mnenja o tem, kje v narisanih prostorih bi se najboljše počutili in kje najmanj, ter kako bi jih lahko izboljšali za čim boljšo bivalno izkušnjo.


Delavnico bo vodila krajinska arhitektka Maja Baloh.

 

Program izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora pod imenom Igriva arhitektura deluje pod okriljem Centra arhitekture (CA) že šesto leto in tretje leto v sodelovanju z Muzejem sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM). Letošnje leto smo povabili k sodelovanju mlade arhitektke in arhitekte ter dve krajinski arhitektki, ki bodo s svojim znanjem in izkušnjami na sproščen in igriv način otrokom odpirali nove svetove.


Delavnice so namenjene otrokom od 5. do 12. leta starosti in so brezplačne.  Več o programu delavnic Igrive arhitekture za leto 2015/16 si lahko preberete tukaj.

 

Priporočamo