MG+MSUM

MG+MSUM | TEDEN OTROKA | Z igro do dediščine

Foto: Katarina Zalar: Streetwalker, KUD Ljud, 2015

 

TEDEN OTROKA | Z igro do dediščine
6. oktober – 11. oktober 2015
Prost vstop za družine z otroki


V Moderni galeriji, MG+ in Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, +MSUM smo v Tednu otroka pripravili veliko zanimivih brezplačnih vodstev in delavnic. Delavnice so del akcije Z igro do dediščine, ki jo že šesto leto zapored organizira Sekcija za izobraževanje in komuniciranje Skupnosti muzejev Slovenije. Vabljeni, da se nam pridružite, da se skupaj na igriv in ustvarjalen način poveselimo ob vašem tednu-Tednu otroka!

 


PROGRAM ZA OTROKE IN DRUŽINE

MG+: NoO PARENTAL ADVISORY! | 6. oktober od 17.00 do 18.00 ure
+MSUM: NoO PARENTAL ADVISORY! | 7. oktober od 17.00 do 18.00 ure

Igrivi vodeni ogledi NoO Parental Advisory! so namenjeni otrokom od 5. do 12. leta starosti. Na vodstvih se ob izbranih delih na stalnih razstavah v MG+MSUM-u pogovarjamo o temah, s katerimi nas dela nagovarjajo o umetnosti, muzejih in družbenih temah, o znanosti in tehniki, vesolju, medicini in biologiji, mitoloških bitjih in drugem. Prilagojeno vodstvo za otroke vključuje zraven sproščenega pogovora tudi igro in aktivno sodelovanje.
Obnezne prijave na izobrazevanje@mg-lj.si.


+MSUM: KLUB MINIMALISTOV | 10.oktober od 11.00 do 13.00 ure
ULICA=GALERIJA, brezplačna sobotna delavnica v sodelovanju s skupino KUD Ljud.
Si že kdaj pomislil, da je razpoka na steni lahko umetniško delo? Mi smo! Zato te vabimo, da se udeležiš ustvarjalne delavnice, na kateri bomo obstoječe (ne)vsakdanje elemente naše muzejske ploščadi in okolice (razbrazdane fasade, korita za rože, prometne znake) s preprostim dejanjem – poimenovanjem, spreminjali v umetniška dela, ulico pa v galerijo. Pri tem se bomo spoznavali s sodobno vizualno umetnostjo, urili v veščinah nastopanja in predvsem odkrivali okolico muzeja iz nove perspektive.
Projektna aktivnost se izvaja v okviru KUD Ljud-a v sodelovanju s +MSUM-om in jo sofinancira Mestna občina Ljubljana.
Obnezne prijave na izobrazevanje@mg-lj.si.


UGODNOSTI:
Vsi, ki v Tednu otroka, od 6. do 11. oktobra, obiščete Moderno galerijo (MG+) ali Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) ter na blagajnah rezervirate termin za praznovanje rojstnega dneva, dobite pri plačilu 15% popust.
V Knjigarni MG in Knjigarni DEPO bo v tednu otroka od 6. do 11. oktobra 2015 otroški program znižan za 10%.