MG+MSUM

+MSUM | POČITNIŠKI 3M 2015 | počitniški tedni

1. termin delavnic: 6. julij - 10. julij 2015

2. termin delavnic: 17. avgust - 21. avgust 2015

Počitniški 3M bo potekal od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro.

 

Prijave in dodatne informacije:

Recepcija SEM, Metelkova 2, Ljubljana, telefon: 01 / 30 08 745, e-mail: blagajna@etno-muzej.si

Prijave zbiramo do ponedeljka, en teden pred začetkom 30. junija 2015 ali 10. avgusta 2015.

 

Počitniški 3M je namenjen otrokom od 6. do 12. leta. 

 

 

Muzeji na Metelkovi: Narodni muzej Slovenije (NMS), Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) in Slovenski etnografski muzej (SEM) z Lončarskim ateljejem SEM že četrto leto združujemo ustvarjalne sile in ponujamo pester program petdnevnih počitniških dejavnosti. Vsak dan v drugem muzeju bomo z igro osvajali umetnost, zgodovino, etnologijo, manjkalo pa ne bo niti dejavnosti na muzejski ploščadi.

Program: Počitniški 3M.pdf

 

 

Ponedeljek v Lončarskem ateljeju SEM

Raziskovali bomo vse kar se skriva na dnu morja in kar plava v njem: ribe vseh vrst, kite, morske pse, rake, morske zvezde, morske deklice in navadne deklice, ki plavajo med pošastmi ter ladje, tudi potopljene, ki se najdejo na dnu morja in skrinje zakladov. Vse to bomo izdelali tudi iz gline in si ustvarili pravljični akvarij in vse v njem tudi veselo pobarvali.

 

Torek v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM)

+MSUM ni navaden muzej! Ima velikanska vhodna vrata, poševne stene, sobo na zelenici, blazine po tleh in zvezdo premičnico, ki se neomajno vrti nad vhodom. Zakaj začne v muzeju padati sneg ali kapljice vode res govorijo svoj jezik in kako je umetniku uspelo pripeljati ogromen balon v Postojnsko jamo? Vse to nam bodo odkrivala umetniška dela, ki nas bodo popeljala v svet znanosti in znanstvene fantastike. Na delavnicah bomo po uvodni jutranji telovadbi, ogledu razstave in pogovoru o sodobni umetnosti, skupaj ustvarjali, pekli in animirali na temo čarov-ni-ja!

 

Sreda v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova

Potovali bomo v preteklost, v čas Primoža Trubarja in prve slovenske tiskane knjige. S pomočjo skritih zapisov ter namigov bomo ugotavljali, kakšno je bilo življenje nekoč, hkrati pa spoznavali bolj ali manj skrite kotičke muzeja. Morda nam bo na pomoč priskočil tudi sam duh iz preteklosti! Manjkalo ne bo tudi ustvarjalnih izzivov, igrivih trenutkov ter zabavnih iger.

 

Četrtek v Slovenskem etnografskem muzeju

Na vratih vas bo pričakal znak SEMa - morina taca, ki nas cel dan varovala in nas usmerjala v dobro voljo in dobre misli. Kaj vse lahko najdemo v muzeju! Med muzejskimi predmeti lahko potujemo po preteklosti naših prednikov, pa tudi na vse strani sveta. Vživeli se bomo v življenje Indijancev, prvotnih prebivalcev Amerike ter si za en dan spremenili imena. Vadili se bomo v pisavi sestavljeni iz risb in jo uporabili tudi pri izdelavi torb, mokasinov, lokov. Ne bo pa manjkalo indijanskih iger in peki posladka v obliki indijanskega šotora tipija.

 

Petek skupni 3M dan

Na skupnem 3M dnevu se bomo družili, igrali in pripravljali razstave za zaključno prireditev, na katero bomo povabili starše in prijatelje.

 

Cena enega tedna: Počitniški 3M je 105€ in vključuje vstopnine, vodstva, varstvo, material za ustvarjanje in kosilo. Prijave za počitniški 3M so možne le za cel teden!

Število otrok je omejeno na 15. Prijave zbiramo do ponedeljka, en teden pred začetkom (30. junija / 10.avgusta). V primeru premajhnega števila prijav, počitniški teden odpade.