MG+MSUM

+MSUM | [FOR]UM: LJUBEZEN

09. maj 2015
16.00 – 18.00 [FOR]UM

delavnica LJUBEZEN
SEM, Metelkova 2


V muzejih z veliko ljubeznijo hranimo in predstavljamo dediščino, sledi nekdanjega in sedanjega življenja, znanja in ustvarjanja. Ljubezni so takšne in drugačne, z njo nam je življenje lepše in bo ostala večni ustvarjalni navdih.


Tema majske delavnice treh muzejev na Metelkovi je ljubezen. Dobili se bomo v Slovenskem etnografskem muzeju (SEM) kjer bomo poiskali in raziskali predmete, ki so bili že ob nastanku povezani z ljubeznijo. Spoznali bomo premete (NMS), ki nosijo različne zgodbe in se osrodotočili na njihova ljubezenska sporočila. Pa še namig za naše ustvarjanje! To bo posebna ljubezen, ljubezen do gojenja rastlin (MSUM+), tako kot umetnica Polonca Lovšin, ki se ukvarja z raziskovanjem našega odnosa do okolja in to prenaša v svoja umetniška dela.


Brezplačna delavnica je namenjena vsem generacijam; za otroke, mlajše od 4 let, je obvezna prisotnost staršev. Dobimo se v Slovenskem etnografskem muzeju (SEM, Metelkova 2). Svojo prisotnost lahko potrdite na izobrazevanje@mg-lj.si


Delavnice so del brezplačnega programa [FOR]UM, ki ga vsak prvi vikend v mesecu organiziramo Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Narodni muzej Slovenije (NMS) in Slovenski etnografski muzej (SEM).