MG+MSUM

KOLEDAR DOGODKOV | September 2020
1. september 2020 — 30. september 2020
#

OPOZORILO: Na vseh dogodkih in razstavah veljajo dodatna varnostna pravila za preprečevanje širjenja okužbe koronavirusa v skladu s priporočili NIJZ. Pridržujemo si pravico do spremembe programa ali odpovedi posamičnih dogodkov v primeru, če ne bi bilo mogoče zagotoviti ustreznega zdravstveno varnega izvajanja programa. Navodila za vstop >>>


TOREK, 1. SEPTEMBER 2020, 20.00 – 22.00, MUZEJ SODOBNE UMETNOSTI METELKOVA, +MSUM 
Prvi ogled razstave Jasmina Cibic – Fundus prizadevanja
Muzej sodobne umetnosti Metelkova predstavlja Fundus prizadevanja, samostojno predstavitev novega projekta Jasmine Cibic. Razstava izhaja iz umetničinega že dlje časa trajajočega raziskovanja ideje politično motiviranih kulturnih daril ter njihove vloge v nacionalnih in političnih strukturah v trenutkih evropske krize v dvajsetem stoletju.
 
Umetnica črpa iz zgodovinskih študij primerov, ki pozornost ponovno usmerjajo na zapleteni odnos med kulturo in državo ter imajo neposreden odmev v današnjem času, v katerem je kultura postala bojišče sil populizma v njihovem sistematičnem napadu na kritično misel.

 

ČETRTEK, 3. SEPTEMBER 2020, 17.00, MUZEJ SODOBNE UMETNOSTI METELKOVA, +MSUM 
Javno vodstvo po razstavi Jasmina Cibic – Fundus prizadevanja
Število udeležencev vodstva je omejeno. Rezervacije sprejemamo na izobrazevanje@mg-lj.si do zapolnitve prostih mest.


SOBOTA, 5. SEPTEMBER 2020, 14.00 – 17.00, KANTINA +MSUM
Bazar kvačkanih izdelkov in druženje, ki ga organizira No Border Craft, delovna skupina za vključevanje migrantk v skupnost na terasi pred Kantino +MSUM.

 

NEDELJA, 6. SEPTEMBER 2020, 11.00, MODERNA GALERIJA, MG+
Vodstvo po razstavi Rihard Jakopič pod drobnogledom. Vodi soavtorica razstave Tamara Trček Pečak.
Število udeležencev vodstva je omejeno. Rezervacije sprejemamo na recepcija.MG@mg-lj.si ali po tel: 01/2416 834 do zapolnitve prostih mest.

 

ČETRTEK, 10. SEPTEMBER 2020, 17.00, MUZEJ SODOBNE UMETNOSTI METELKOVA, +MSUM 
Vodstvo po razstavi - Karol Radziszewski: QAI/CEE

Vodila bo Urška Sterle.
Število udeležencev vodstva je omejeno. Rezervacije sprejemamo na irecepcija.MSUM@mg-lj.si ali  01/2416 825 do zapolnitve prostih mest.


SOBOTA, 12. SEPTEMBER 2020, 11.00 – 12.00, MODERNA GALERIJA, MG+
KLUB MINIMALISTOV: Pod drobnogledom | brezplačna slikarska delavnica ob Jakopičevih umetninah

Prva delavnica sezone bo "detektivsko obarvana". Na razstavi umetnika Riharda Jakopiča bomo odkrivali skrivnostne poteze tega pomembnega impresionista in raziskovali poškodbe na njegovih stoletnih umetninah. Z nami bo soavtorica razstave, akademska slikarka in restavratorka Tamara Trček Pečak, najmlajšim bolj znana kot mentorica in strokovna vodja Ajkčevih likovnih delavnic, s katerimi že vrsto let otrokom predstavlja poklic restavratorja. Tudi nam bo odkrila skrivnosti starih Jakopičevih slik. Nato se bomo v maniri Riharda Jakopiča tudi sami lotili slikanja na platnu pod mentorstvom slikarke in ilustratorke Dane Terzić

Ob pričetku sezone imamo tudi presenečenje za starše! Vabljeni, da se nam  pridružite ob 12. uri v razstavni dvorani. Medtem, ko bodo otroci ustvarjali, si boste lahko privoščili miren ogled s Tamaro Trček Pečak in prisluhnili zanimivostim, ki jih pod površino skrivajo Jakopičeve slike. 
Delavnice Kluba Minimalistov MG+MSUM so brezplačne. Število mest je omejeno. Obvezne prijave na izobrazevanje@mg-lj.si.


ČETRTEK, 17. SEPTEMBER 2020, 17.00 – 18.00, MUZEJ SODOBNE UMETNOSTI METELKOVA, +MSUM 
Javno vodstvo po rastavi Jasmina Cibic – Fundus prizadevanja
Vodila bo Adela Železnik. Število udeležencev vodstva je omejeno. Rezervacije sprejemamo na recepcija.MSUM@mg-lj.si ali  01/2416 825 do zapolnitve prostih mest.

 

NEDELJA, 27. SEPTEMBER 2020, 11.00, MODERNA GALERIJA, MG+
Vodeni ogled za slepe in slabovidne. Po razstavi Rihard Jakopič – Pod drobnogledom bosta uvodoma vodili avtorici razstave Nada Madžarac in Tamara Trček Pečak.


NEDELJA, 4. OKTOBER 2020, 11.00, MODERNA GALERIJA, MG+
Zadnji vodeni ogled razstave Rihard Jakopič – Pod drobnogledom. Vodila bo
soavtorica razstave Nada Madžarac

 

 

Celoten program načrtovanih razstav do konca leta 2020 in del razstav za leto 2021 je objavljen na tej povezavi.

Priporočamo