MG+MSUM

PREDSTAVITEV | Umetnost in oblikovanje na avstrijskih tleh
Sreda, 7. avgust 2019 | 16.00 | avditorij Moderne galerije
#
#
#
#
#
#
#
#

Predstavitev treh dogodkov, ki se bodo letošnjo jesen vršili na avstijskih tleh: Sejem sodobne umetnosti viennacontemporary, festivala Vienna Design Week in umetniške instalacije For Forest. Svojo udeležbo na tiskovni konferenci 7. avgusta 2019, ob 16 uri, v Moderni galeriji potrdite na hello@abc-works.today.


Uvodni nagovor Adela Železnik, kurstosinja pedagoških in razstavnih programov v MG+MSUM.

Johanna Chromik, umetniška vodja najprestižnejšega avstrijskega sejma sodobne umetnosti, nam bo razkrila podrobnosti letošnjega viennacontemporary. V fokusu se bodo tokrat z Državo NSK – državo v času, državo brez ozemlja in državnih meja – pod okriljem Tevža Logarja predstavljali NSK.

Lilli Hollein, ustanoviteljica in vodja festivala Vienna Design Week, bo razpravljala o vrhuncih trinajste edicije na avstrijskih tleh najobsežnejšega dogodka v svetu oblikovanja, ki Dunaj v teku desetih dni preobrazi v »mesto, prežeto z oblikovanjem«. 

Klaus Littmann, švicarski kustos začasnih umetniških intervencij v javni prostor in pobudnik projekta For Forest – Nenehna privlačnost narave, bo predstavil doslej največjo umetniško instalacijo v Avstriji, ki bo Wörthersee nogometni stadion v Celovcu z več kot 300 zasajenimi drevesi preobrazila v avstrijski gozd.