MG+MSUM

SOLO PERFORMANS | Anita Wach: Sto zdravic
25. junij 2019 | 20:00
#
#
#

Anita Wach: Sto zdravic
Solo performans.

 

Sto zdravic je praznovanje dosežkov, presežkov in usodnih napak osebnosti, ki so odločilno vplivale na našo preteklost in našo sedanjost. Performans vabi svoje občinstvo, da skupaj dvignemo čaše in nadravimo umetnikom, državnikom in mislecem, ki so s svojimi idejami in dejanji oblikovali kulturno, politično in družbeno okolje, katerega dediči smo še danes.

 

Na dan slovenske državnosti 25. junija 2019 bomo v kontekstu razstave Južna ozvezdja: poetike neuvrščenih v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, +MSUM nazdravljali Josipu Brozu Titu.

 

Za vsako izvedbo avtorja perfromansa napišeta nove ali priredita obstoječe zdravice, da rezonirajo s kulturnim, nacionalnim ali političnim kontekstom festivala, razstave ali prizorišča, na katerem nazdravljamo. Do danes je Anita Wach s performansom Sto zdravic nazdravljala na naslednje osebnosti: Tadeusz Kantor (Lublin, Krakow, Varšava, Białystok), France Prešeren (Ljubljana, Maribor), Dante Alighieri (Rim), George Washington (New York), Josip Broz Tito (Zagreb), Jarosław Kaczyński (Lublin).

 

USTVARJALCI
Zamisel: Anita Wach, Bojan Jablanovec
Koreografija in izvedba: Anita Wach
Koncept in režija: Bojan Jablanovec
Glasba: Glenn Miller, Michael Nyman, The Stooges, Alfred Schnittke
Producentka: Špela Trošt
Produkcija: Via Negativa s podporo Mestne občine Ljubljana
Koprodukcija: Maat Festival Lublin, Ja Ja Ja Ne Ne Ne Association Warsaw

Dolžina performansa: 50 min