MG+MSUM

NEVROZNANSTVENI SEMINAR | Ali nevroni preraščajo pravo?
Četrtek, 8. november 2018 | 18.00
#

Ali nevroni preraščajo pravo?

SiNAPSIN nevroznanstveni seminar

 

Četrtek, 8. november 2018, ob 18:00 uri

Avditorij, Moderna galerija, Cankarjeva cesta 15, Ljubljana

Vabilo [PDF]

 

Prvi seminarski dogodek letošnje sezone je posvečen povezovanju nevroznanosti in prava. Tema seminarja je: kako nevroznanost spreminja koncepte prava, kot sta odgovornost in svobodna volja. Kako lahko nevroznanstvena spoznanja osvetlijo procese odločanja v pravnih postopkih? Nam lahko nevroznanstvene metode ponudijo dokaze, uporabne na sodišču, in nove vpoglede v obravnavo prestopnikov?


Seminar je v obliki pogovora in razprave s poslušalci. Prvi govorec je as. dr. Miha Hafner, ki predava na Pravni fakulteti v Ljubljani. Ukvarja se s povezovanjem nevroznanosti, psihiatrije in psihologije s kazenskim pravom in kriminologijo. Drugi govorec je doc. dr. Toma Strle, filozof in kognitivni znanstvenik, ki predava na študijskem programu Kognitivna znanost. Ukvarja se z odločanjem, zavestjo, nevropravom in nevroetiko.

 

 

SiNAPSINi nevroznanstveni seminarji so redna strokovna srečanja, na katerih svoje delo predstavljajo že uveljavljeni strokovnjaki, na kratko pa o aktualnih raziskavah spregovorijo tudi raziskovalci, ki so znanstveno pot začeli šele pred kratkim. Seminarji ponujajo preglede zanimivih raziskovalnih področij, predstavljajo aktualne nevroznanstvene dosežke iz Slovenije in tujine ter odpirajo vpogled v tekoče raziskovalne projekte v Sloveniji. Seminarji so namenjeni širši zainteresirani strokovni javnosti in spodbujanju novih sodelovanj. Za usmerjanje in spodbujanje razprave po predavanjih skrbi vabljeni strokovnjak – moderator. Kadar nastopajo tuji predavatelji, potekajo seminarji v angleškem jeziku. Predlogi za nove seminarje so dobrodošli! Pošljite jih na: seminarji@sinapsa.org

 

Organizira: