MG+MSUM

UMETNOSTNO-ZNANSTVENI POSVET | Etični vidiki konserviranja-restavriranja
Sreda, 5. oktober 2016 | 17:00
#
#
#
#
#
#

Etični vidiki konserviranja-restavriranja sodobnih in modernih umetnin

Gustav Gnamuš, vandalizirana slika Brez naslova

 

Posvet bo v sredo, 5. oktobra 2016, ob 17. uri v seminarju Muzeja sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova 3, Ljubljana [PDF Vabilo]

 

Posvet predstavlja prvega v nizu dogodkov, ki jih bomo pripravili v povezavi s projektom MG in UL ALUO Etični vidiki konserviranja-restavriranja sodobnih in modernih umetnin.

 

Namen projekta je povezati umetnike, umetnostne zgodovinarje, konservatorje-restavratorje in vse, ki skrbijo za likovno dediščino, ter v soglasju z avtorji sodobnih umetnin poiskati najboljše rešitve za vzdrževanje, hranjenje in morebitno konserviranje-restavriranje njihovih del.  V sklopu projekta nastaja bogato dokumentarno gradivo v obliki izvedenih raziskav, intervjujev ter fotografskih in video dokumentov.

 

Na prvem posvetu bo Boj Nuvak, diplomirani konservator-restavrator likovnih del, predstavil izsledke svojega raziskovalnega dela in videointervju s slikarjem, profesorjem Gustavom Gnamušem. Sledil bo pogovor udeležencev posveta.

 

Umetnostno-znanstveni posvet pripravljata Moderna galerija v Ljubljani in Akademija za likovno umetnost in oblikovanje UL.