MG+MSUM

SALON MODERNA | Patologija domačega medijskega prostora
Petek, 13. maj 2016 | 20:00
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#

Patologija domačega medijskega prostora

 

Tanja Lesničar Pučko, urednica kulture in kolumnistka, Dnevnik 
Boris Vezjak, izredni profesor na Filozofski in pedagoški fakulteti v Mariboru, avtor bloga In medias res 
Leon Magdalenc, kolumnist, Dnevnik, komunikacijski strateg, Nastop

 

Pogovor vodi Jedrt Jež Furlan


Moderna galerija in Kavarna Moderna vabita na pogovor z naslovom Patologija domačega medijskega prostora, ki bo v Kavarni Moderna v petek, 13. maja 2016, ob 20. uri.

 

Kako slovenski mediji spremljajo in spreminjajo  domačo pokrajino? Kaj se je v času nevarnega življenja medijev zgodilo z refleksijo umetnosti in kulture? Je produkcija umetnosti postala neulovljiva, ji refleksija zmore slediti ali zgolj kopi pejsta piar spročila? Kako medijsko podobo lovi, omogoča ali pa neomogoča zakonodaja, kako jo krojijo uredniki, novinarji in lastniki? Zakaj prodaja tiskanih medijev upada? Gre zgolj za pohlep lastnikov, ki stremijo vsako leto k večji jadrnici in zato žrtvujejo tiste, ki medij delajo? Smo medijska posebnost, oaza, nov poligon ali čisto navadna država ko gre za medijsko optiko? Splet je naplavil pse čuvaje, hitro narejene zvezde. Produciramo medijske zlate ribice in koliko slonov je še ostalo?  Secirali, osvelili, diagnosticirali in operirali bomo domače medije. Dobrodošli. 

 


______________________
Pogovor je tretji v seriji pogovorov, ki smo jih imenovali Salon Moderna in bodo potekali v kavarni Moderne galerije. Pogovori obujajo tradicijo salonov, ki kot prostori za pogovore o družbi in umetnosti izvirajo že iz 17. stoletja, na začetku 20. stoletja pa so imeli kot prostori svobodnega duha in kršenja družbenih pravil, še posebej pomembno vlogo pri formiranju kritične vloge javne sfere.  

Saloni Moderna bodo kot neformalna druženja v Kavarni Moderna potekali ob petkih, občasno pa bomo organizirali tudi moderirane pogovore s področja filma, literature, glasbe in vizualne umetnosti.  

______________________

 
Priporočamo