MG+MSUM

2005-2015 | PERFORMATIVNA VODENJA | Prostori nevidnosti | Neža Knez
24. marec 2016 | 17:00
#
#
#
#
#
#
#
#
#

 

Tri performativna vodenja / delavnice po razstavi Krize in novi začetki. Umetnost v Sloveniji 2005-2015 z naslovom Prostori nevidnosti.

 

Četrtki, 04. februar 2016, 25. februar 2016, 24. marec 2016 ob 17:00 uri v +MSUM.

 

Vodstva / delavnice,  ki jih bo vodila umetnica Neža Knez uvajajo obiskovalce muzeja v drugačno dojemanje muzejsko / galerijskega prostora. Poudarek namreč ni na umetniških delih na razstavi, temveč na prostoru, kamor so ta dela umeščena. Lahko bi rekli, da se bodo sodelujoči  osredotočali na nam samoumevni, spregledani prostor,  ki nas na nek način vodi, usmerja  ali prehiteva, ne da bi opazili.

 

V toku razstave se bodo zgodila tri vodenja Prostori nevidnosti, dva v februarju in eno v marcu.  Vsako srečanje bo drugačno, prvič bodo sodelujoči spoznavali prostore svoje fizične prisotnosti, drugič jih bodo doživljali preko pogleda in tretjič preko glasu. Vodenje bo sestavljeno iz »telesnih vaj«, s katerimi bodo sodelujoči spoznavali prostor, ki jim bo sledil pogovr in refleksija.  

 

Vodstvo traja približno 90 minut in je primerno tudi za slepe in slabovidne.

 

 

____________________

Neža Knez (1990), je študentka drugega letnika magistrskega študija na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, na  smeri kiparstvo, pod mentorstvom Jožeta Baršija. V svojem delu uporablja različne medije, od zvoka, videa, fotografije, risbe, objektov in klasičnih kiparskih materialov.

 
Priporočamo