MG+MSUM

2005-2015 | INTERAKTIVNI PERFORMANS | BridA/Tom Kerševan, Sendi Mango, Jurij Pavlica | Naredi sam / DIY!
08. februar 2016 | 16:00
#
#
#
#
#

Interaktivnega performansa Naredi sam! bo potekal v studiu +MSUM-a na slovenski kulturni praznik od 16. do 18. ure.

 

Koncept projekta Naredi sam! temelji na ideji kolektivne izvedbe slike s pomočjo tehničnega / digitalnega vmesnika. Slika sestoji  iz mreže barvnih kvadratov, ki predstavljajo digitalizirano podobo, s pomočjo zvočnih navodil, ki so jih posneli umetniki,  pa jo lahko izdela vsak sam.

 

V času trajanja performansa  sodelujoči  mehanično sledijo posnetim navodilom in ustvarjajo skupinsko delo, ki po eni strani ne dopušča osebne interpretacije, po drugi  pa ravno zaradi tega vmesnika pa ne zagotavlja niti dveh popolnoma enakih del.

 

_____________________

Kolektiv BridA je bil ustanovljen leta 1996 na Akademiji za likovno umetnost v Benetkah, kjer so člani Jurij Pavlica, Sendi Mango in Tom Kerševan tudi končali študij. Njihovo delo temelji na razmišljanju o procesih in vlogah v okviru sodobne umetnosti, na načelu umetniškega povezovanja in skupinskega delovanja, na raziskovanju in projektih, ki vključujejo sodelovanje z raznimi drugimi umetniki, strokovnjaki, ustvarjalci. Označuje jih angažirano delo v domačem  kraju, številne povezave z raziskovalnimi inštituti in univerzami, uspešni nastopi v tujini ter lasten rezidenčni program.

www.brida-kud.si

 
Priporočamo