MG+MSUM

NSK od Kapitala do kapitala | Miran Mohar | javno vodstvo
05. junij 2015 | 17:00
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#

Javno vodstvo po razstavi NSK od Kapitala do kapitala. Vodil je Miran Mohar, eden od ustanovnih članov NSK, ki se je v svojem vodstvu osredotočil na dejavnosti Gledališča Sester Scipion Nasice, skupine IRWIN in Novega kolektivizma.  


Miran Mohar je slikar, grafični oblikovalec in scenograf.  Od leta 1983 je član skupine Irwin, sicer pa so-ustanovitelj in član kolektiva Neue Slowenische Kunst (1984) ter so-ustanovitelj Gledališča sester Scipinon Nasice in oblikovalske skupine Novi kolektvizem. Mohar je predavatelj na AVA, Akademiji za vizualne umetnosti v Ljubljani in njen prodekan. Je tudi so-ustanovitelj gibanja Maja Farol za odprto arhitekturo ter mentor šole za kustose sodobne umetnosti v organizaciji Centra za sodobno umetnost v Ljubljani.

 

Več o razstavi NSK od Kapitala do kapitala si lahko preberete na povezavi ali spletni strani ob razstavi NSK od Kapitala do kapitala.


Razstava je del petletnega programa Rabe umetnosti – dediščina let 1848 in 1989, ki ga vodi konfederacija muzejev Internacionala. Podpirajo jo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Program Kultura Evropske unije in Foundation for Arts Initiatives. Publikacijo, ki spremlja razstavo, podpirata Kontakt, zbirka Erste Group in Fundacija ERSTE, njen soizdajatelj in distributer pa je MIT Press.

 
Priporočamo